Zomerse citroentaartjes - Terdege

Zomerse citroentaartjes

Jacco-Culi-Framboostaartjes-RenateB__2_

Deze krokante bladerdeegtaartjes met frisse citroenvulling zijn leuk om te maken en heerlijk voor op een zomerse dag.

Voor deze zomerse citroentaartjes met frambozen heb je maar vijf ingrediënten nodig. Werken met kant-en-klaar bladerdeeg scheelt veel tijd en daarmee is een groot deel van de bereiding al gedaan. Je hoeft het deeg alleen nog tot bakjes te vouwen en te bakken. Het maken is even een knutselwerkje, maar wel leuk om te doen.

De krokante bladerdeegtaartjes hebben een frisse citroenvulling. Die lijkt een beetje op lemoncurd, maar is veel gemakkelijker te maken. Wil je de taartjes meenemen, bijvoorbeeld voor een picknick? Dat kan heel goed. Je kunt ze eenvoudig van tevoren maken. En doordat de vulling niet vloeibaar is, zijn de taartjes probleemloos te vervoeren. Neem het fruit in een aparte trommel mee en doe dat ter plekke op de taartjes.

Ingrediënten

Voor 10 gebakjes:

  • plakjes bladerdeeg
  • 200 g gecondenseerde melk
  • 80 g citroensap
  • 2 eieren
  • 175 g frambozen

Bereiding

  1. Ontdooi vooraf de plakjes bladerdeeg.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd 5 plakjes bladerdeeg doormidden, zodat je rechthoekjes krijgt, en prik ze vol met gaatjes.
  4. Snijd van de andere plakjes reepjes en leg die op de rand van de geprikte plakjes.
  5. Klop 1 ei los en bestrijk daarmee de randjes van het bladerdeeg aan allebei de kanten, zodat de onderkant goed blijft plakken.
  6. Leg de bladerdeegbakjes op een bakplaat en bak ze in 20 minuten af.
  7. Voor de citroenvulling: neem het andere ei (en de rest van het vorige ei) en meng dit met de gecondenseerde melk en de citroensap.
  8. Haal de bladerdeegbakjes uit de oven en zet de temperatuur van de oven terug op 150 graden.
  9. Druk met een vork de binnenkant van de bodempjes terug en giet de citroenvulling in de bakjes.
  10. Zet de bakjes terug in de oven en bak ze nog 15 minuten.
  11. Laat de gebakjes een uur afkoelen en garneer ze met frambozen.

Beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Auteur

Jacobine van den Bos

Volg ons lifestyle platform op instagram.