Feestelijke bruidsgebakjes - Terdege

Feestelijke bruidsgebakjes

1169999-500

Het oog wil ook wat... En op een groot feest als een bruiloft kríjgt het ook wat, wanneer je deze gebakjes serveert. Feestelijker kan haast niet.

Toen Renate en ik voor dit recept foto’s gingen maken, zat mijn man wel even heel erg gek te kijken. Want ja, ik kwam opeens de kamer binnen in mijn bruidsjurk. Helemaal leuk natuurlijk, want die had ik al lang niet meer aan gehad.

Vandaag dus lekkere bruidsgebakjes. Ik hoefde niet lang na te denken, want dit recept had ik al een tijdje in mijn hoofd.

Wat er extra leuk aan is, is dat je er ook een taartje van kunt maken in bijvoorbeeld een hartvorm.

Als je de schuimpjes aan het spuiten bent, kun je er ook wat mini’s bij spuiten om de gebakjes of je taartje mee te decoreren. Ik heb voor dit recept frambozenjam gebruikt maar de smaak daarvan kun je natuurlijk zelf kiezen.

Benodigdheden

Macarons

  • 120 g amandelmeel
  • 165 g poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 90 g kristalsuiker

Vulling

  • 15 g custardpoeder
  • 15 g kristalsuiker
  • 250 ml water
  • 250 ml slagroom
  • 5 gelatinebladjes
  • Jam naar keuze

Bereiding

  1. Klop de eiwitten en de kristalsuiker op met de mixer op de hoogste stand. Als er schuim met witte pieken aan de zijkant ontstaat, is het schuim klaar.
  2. Meng het amandelmeel met de poedersuiker en spatel dit dan door het schuim. (Voeg nu eventueel kleurstof toe.)
  3. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat rondjes van ongeveer 10 cm.
  4. Laat de macarons 30 minuten drogen.
  5. Verwarm de oven op 150 graden en bak de macarons 30 minuten.
  6. Kook ondertussen de banketbakkersroom: Breng de melk aan de kook en meng de suiker en custardpoeder met elkaar.
  7. Giet eerst een heel klein beetje melk bij de suiker en poeder en meng dit goed door elkaar.
  8. Giet het mengsel bij de rest van de melk en roer het dan 3 minuten op laag vuur goed door.
  9. Giet de room op een bord, dek het af met folie en zet het in de koelkast.
  10. Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water en klop de slagroom op.
  11. Roer de gele room los in een aparte bak.
  12. Knijp de gelatine uit, leg het in een pannetje met 5 eetlepels water en los het op, op het vuur.
  13. Giet dit bij de gele room en roer het goed door.
  14. Voeg beetje bij beetje de opgeklopte slagroom toe.
  15. Spuit de vulling op de macaron en spuit daarin een jam naar keuze.
  16. Leg er als dekseltje een andere macaron op en laat de gabakjes een halfuurtje opstijven in de koelkast.

Beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Auteur

Jacobine van den Bos

Volg ons lifestyle platform op instagram.