Kersentaartjes

Kersentaartjes

Jacobine culinair kerst- weens taartje- RenateB _48_

Deze kersentaartjes zijn een feest om te maken. En om op te eten natuurlijk.

Voor deze taartjes met kersenvulling moet je wel even aan de slag in de keuken. Maar als ze eenmaal klaar zijn, heb je een heerlijk gebakje voor bij de koffie. Je kunt ze ook eten als dessert na een feestelijke maaltijd.

Zelf maak ik deze taartjes vaak in de bakkerij, maar ook thuis doe ik dit regelmatig. Dit keer maakte ik ze samen met mijn nichtjes. En dat was een groot feest. Het sneeuwde confetti. Na afloop plakte niet alleen de keuken, maar zelfs de camera van de fotograaf.

Wees dus gewaarschuwd als je deze taartjes met kinderen gaat maken; het kan zijn dat je langer bezig bent met schoonmaken dan met bakken!

Veel plezier toegewenst, en goede kerstdagen.

Ingrediënten

Voor 12 gebakjes of 1 grote taart:

Bodem

  • 300 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 0,5 tl zout
  • 200 g roomboter
  • 1 ei
  • 2 el water

Vulling

  • blik kersenvulling
  • 1 roombotercake
  • 2 eiwitten
  • 80 g kristalsuiker

Afwerking

  • 500 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • witte chocoladevlokken
  • poedersuiker

Bereiding

  1. Meng de boter, de suiker, het ei, water en zout met elkaar.
  2. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.
  3. Leg het deeg ongeveer een halfuur in de koelkast.
  4. Vet de bakvorm(pjes) in met roomboter.
  5. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter.
  6. Snijd rondjes uit en bekleed daarmee de bakvorm(pjes).
  7. Snijd een stuk van de roombotercake af en verkruimel dit met je vingers.
  8. Verdeel wat kruimels over de bodem.
  9. Schep op elk gebakje een eetlepel kersenvulling of verdeel het hele blik over de taart.
  10. Snijd heel dunne plakjes cake en bedek daar de kersen mee.
  11. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  12. Klop het eiwit samen met de suiker op tot een stevig schuim.
  13. Spuit dit over de cake laag heen en laat in het midden een gaatje vrij, zodat de warmte van de kersen nog weg kan.
  14. Bak de taart(jes) ongeveer 40 minuten af.
  15. Als de taart(jes) helemaal koud zijn, klop je de slagroom met de suiker stijf.
  16. Smeer dit lekker dik over de schuimlaag heen en bestrooi dan met witte chocoladevlokken.
  17. Bestrooi de gebakjes tot slot met poedersuiker.

beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Smaakt Terdege naar meer?

En wil je de andere artikelen ook graag lezen?

Terdege-portfolio-nummer-12

Auteur

Jacobine van den Bos

Volg ons lifestyle platform op instagram.