Picknick, dat moest het thema worden voor het zomernummer. Tijdens het brainstormen zagen fotografe Renate en ik meteen levendige beelden voor ons. En wat heeft ze dit weer mooi weten vorm te geven! Eten, gezelligheid, sfeer, een feestje – dat hoort er allemaal bij.
Kokosbolletjes
Met een twist van sinaasappel
Ingrediënten
- 200 gram kokosrasp
- 175 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- mespuntje zout
- 40 g amandelmeel
- rasp van 1 grote (biologische) sinaasappel
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 eetlepels sinaasappelsap
Bereidingswijze
- Was en rasp de sinaasappel, en pers deze daarna uit.
- Doe de rasp en 3 eetlepels sap met alle ingrediënten in een beslagkom en meng deze goed door.
- Laat afgedekt een paar uur rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak ondertussen bolletjes, met behulp van een kleine ijslepel of 2 eetlepels.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte.
Bruisend water
Bij een picknick is het heerlijk om kannen water mee te nemen. Lekker met limoen, citroen en munt. Voor de kinderen een feestelijk rietje erin en genieten maar! Ook leuk om bruisend water te gebruiken. Garneer dat bijvoorbeeld met een framboosje en munt.
Lees het hele artikel in het dubbeldikke zomernummer van Terdege (nr. 20-21, 18 juni 2024). Met recepten voor focaccia, gevulde bol en een zomerse salade. Losse nummers zijn nog (beperkt) op voorraad. Ga naar terdege.nl/shop.
beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen
Smaakt Terdege naar meer?
En wil je de andere artikelen ook graag lezen?