Recept voor een zomers taartje - Terdege

Recept voor een zomers taartje

culinair

Voor dit heerlijke taartje hoef je niet lang in de keuken te staan én de oven hoeft er niet voor aan. Perfect voor op een warme dag!

Ingrediënten

  • 8 bastognekoeken
  • 20 g boter
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 el volle melk
  • 250 ml yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 2 el citroensap
  • 1 bakje aardbeien

Bereiding

  1. Maak de bastognekoeken fijn.
  2. Smelt de boter en meng die met de kruimels.
  3. Bedek hiermee de bodem van de springvorm.
  4. Snijd wat aardbeien doormidden en zet ze tegen de rand van de springvorm.
  5. Week de gelatine 5 min. in koud water.
  6. Verwarm de melk en los de gelatine erin op.
  7. Laat het mengsel een beetje afkoelen (niet helemaal).
  8. Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig (yoghurt-dikte).
  9. Giet de gelatine bij de yoghurt en meng goed.
  10. Schep de slagroom voorzichtig door yoghurtmassa.
  11. Stort de bavaroise dan in de vorm en strijk die glad af.
  12. Zet de taart 2 tot 3 uur in de koelkast.
  13. Haal de taart uit de ring en versier hem met rood fruit.

Auteur

Jacobine van den Bos

Volg ons lifestyle platform op instagram.