Voor dit heerlijke taartje hoef je niet lang in de keuken te staan én de oven hoeft er niet voor aan. Perfect voor op een warme dag!
Ingrediënten
- 8 bastognekoeken
- 20 g boter
- 3 blaadjes gelatine
- 4 el volle melk
- 250 ml yoghurt
- 200 ml slagroom
- 100 g suiker
- 2 el citroensap
- 1 bakje aardbeien
Bereiding
- Maak de bastognekoeken fijn.
- Smelt de boter en meng die met de kruimels.
- Bedek hiermee de bodem van de springvorm.
- Snijd wat aardbeien doormidden en zet ze tegen de rand van de springvorm.
- Week de gelatine 5 min. in koud water.
- Verwarm de melk en los de gelatine erin op.
- Laat het mengsel een beetje afkoelen (niet helemaal).
- Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig (yoghurt-dikte).
- Giet de gelatine bij de yoghurt en meng goed.
- Schep de slagroom voorzichtig door yoghurtmassa.
- Stort de bavaroise dan in de vorm en strijk die glad af.
- Zet de taart 2 tot 3 uur in de koelkast.
- Haal de taart uit de ring en versier hem met rood fruit.