Deze cakepops kun je prima van tevoren maken. Na ten minste een uur in de vriezer kun je ze bevroren door de chocolade halen en versieren. Een heerlijke traktatie voor bij een geboorte of om iets anders te vieren.
Voor dit recept heb ik cakepops in de geboortesfeer gemaakt, maar je kunt er natuurlijk een heel andere draai aan geven.
Ingrediënten
- 125 g roomboter
- 250 g poedersuiker
- 2 tl melk
- 500 g chocolade naar keuze
- 1 cake naar keuze (gekocht of zelfgemaakt)
- spikkels of muisjes
- 20 stokjes (lollystokjes of ijsstokjes)
- evt. kleurstof
- marsepein
Bereiding
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en klop hem luchtig met de mixer.
- Voeg onder het mixen beetje bij beetje de poedersuiker toe en tot slot de theelepels melk.
- Mix het geheel op de hoogste stand 5 minuten tot er een luchtige botercrème is ontstaan.
- Snijd de cake in grove stukken en verkruimel hem vervolgens tussen je handen, tot je alleen nog kruimels over hebt.
- Voeg alle botercrème toe aan de kruimels en kneed door elkaar.
- Rol er balletjes van, leg die op een stuk bakpapier en prik er stokjes in.
- Leg de balletjes 1 uur in de vriezer of 2 uur in de koelkast. Laat ze niet ontdooien, want dan vallen de bolletjes tijdens het dippen van de stokjes af.
- Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie (als je witte chocolade gebruikt, kun je de chocolade nog een kleurtje geven).
- Dip de cakepop in de chocolade en versier hem meteen, voordat de chocolade hard wordt.
- Steek de prikker in een stuk piepschuim of zet de cakepop op een bakpapiertje.