„Drie jaar geleden ben ik begonnen met het bakken van poffertjes, omdat ik een leuk en sociaal beroep zocht. Mijn vader kwam met het idee om dit in een foodtruck te gaan doen. Dat vond ik zo leuk, dat we diezelfde avond nog bij een kraam in Volendam zijn gaan kijken.”
Esther Nobel (21) / Werkendam / poffertjesbakker in een foodtruck / @esthers_poffertjes
„Uiteindelijk werd het een oude hamburgerkraam uit Duitsland, waar overigens nog heel wat aan moest gebeuren. Samen hebben we er echt iets heel moois van gemaakt. Zo heeft mijn vader een oud raam van een stoomschip omgetoverd tot een stijlvolle toonbank. En er hangt een mooie ronde patrijspoort boven de plek waar ik sta te bakken.
Ik bak op aanvraag poffertjes op markten, feesten en braderieën, net waar ik word gevraagd. Ook bak ik op kinderverjaardagen. De leukste klanten? Ik kan haast niet kiezen, maar een mooie herinnering is een aantal keer bakken voor alle kinderen van een basisschool in Nieuw-Beijerland. Ook leuk was een bruiloft op kasteel De Schaffelaar in Barneveld of een gestyled tuinfeest.
Het beste advies dat ik kreeg was van mijn familie: om een eigen bedrijf te starten. Het ondernemen heb ik mezelf moeten leren, maar ik heb veel gehad aan de hulp van mijn familie en vrienden. Het is vooral veel doen, en iedere keer leer je weer iets. Foutjes maak je namelijk ook. Zo had ik een keer net een verse lading beslag klaar toen de emmer omviel. De kar zag wit van het beslag! En dat terwijl het voor de kraam al vol stond met klanten. Dan is het een kwestie van heel snel nieuw beslag maken en gewoon doorgaan. Wat me erg leuk lijkt, is een keer poffertjes bakken in een grote stad. Maar eigenlijk vind ik alles leuk, want je merkt aan de mensen: met poffertjes erbij is het altijd een beetje feest.”
beeld: Niek Stam
Abonneer je op Terdege magazine
Nu slechts 9,95 p/mnd