Voor iedereen! Tiramisu, ik ben er dol op! En eerlijk is eerlijk, de klassieke manier volgens Italiaans recept blijft mijn favoriet. Espresso met een scheutje amaretto en bovenop veel cacaopoeder. Maar richting de zomer is het ook weleens leuk om te experimenteren, en vervangen we in dit recept de espresso door sinaasappelsap. Dus ben je geen koffieliefhebber, dan wordt dit jouw dessert na een heerlijke bbq. Je kunt de tiramisu heel goed een dag van te voren maken. De lange vingers worden dan wat zachter en de smaken komen extra goed tot hun recht. Nog een voordeel: in deze tiramisu zitten geen rauwe eieren, dus geschikt voor iedereen! Ingrediƫnten 250 g slagroom 150 g witte chocolade, grof gehakt 40 g suiker 250 g mascarpone 1 pak lange vingers 125 g sinaasappelsap 350 g frambozen Voor de decoratie: witte chocolade frambozen Bereiding Doe 75 gram van de slagroom samen met de witte chocolade in een steelpan. Verhit dit al roerend op laag vuur. Als de witte chocolade gesmolten is, haal je de steelpan van het vuur en laat je het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de rest van de slagroom met de suiker lobbig. Voeg de mascarpone toe en mix het geheel nog enkele minuten door. Spatel tot slot witte chocoladeroom door het mengsel. Halveer de helft van de frambozen. Giet de sinaasappelsap in een diep bord en doop daar de lange vingers in. Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal of kleine potjes met lange vingers. Verdeel daar de helft van het roommengsel over en leg daar de gehalveerde frambozen op. Herhaal de lagen met de lange vingers en het roommengsel. Strijk de bovenkant glad. Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. :::photo_gallery 1::: Beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen