Ingrediënten 300 ml water 140 g suiker 80 g druivensuiker (dextrose, te koop bij een natuurwinkel of grotere supermarkt) 2 grote mango’s 10 passievruchten Bereiding Doe het water, de suiker en de druivensuiker in een steelpan en breng het aan de kook. Roer tot de suikers zijn opgelost en haal de suikerstroop van het vuur. Laat het afkoelen. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Je hebt 600 gram mango nodig voor het recept. Snijd de passievruchten doormidden en lepel de inhoud eruit. Wrijf het vruchtvlees door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Doe de passievruchtenpulp samen met de mango in een blender, giet de suikerstroop erbij en mix alles tot een gladde massa. Zet het mengsel een paar uur in de koelkast. Verwerk het vruchtenmengsel volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine. Mocht je geen ijsmachine hebben, zet het dan in de vriezer totdat het bevroren is. Haal daarna uit de vriezer en mix in de blender. Als het sorbetijs daarna te zacht is geworden, kun je het nog even terugzetten in de vriezer. :::photo_gallery 1::: Verfrissend Dit is op en top zomer: sorbetijs met mango en passievrucht. Vol en fris van smaak en heerlijk als verkoeling op een warme dag, na het zwemmen of als dessert bij de barbecue. Je kunt de sorbet ook heel goed gebruiken voor een spoom, een verfrissend drankje om je smaak te neutraliseren. Combineer het sorbetijs dan met prosecco. Om te zorgen dat dit zelfgemaakte sorbetijs niet keihard wordt, is een gedeelte van de suiker vervangen door druivensuiker. Dit zorgt ervoor dat het ijs tijdens het invriezen net iets minder stevig wordt. Zo kun je er gemakkelijk bolletjes van scheppen. Net zoals bij veel andere recepten kun je ook hiermee variëren. Denk aan een combinatie met frambozen en rabarber of aardbei en blauwe bessen. Beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen