## Ingrediënten - 300 gram bitterkoekspijs - 30 gram eiwit ## Bereiding 1. Sla de bitterkoekspijs kort af met het eiwit in de keukenmachine. 2. Schep het beslag in een spuitzak met spuitmondje 10, of gebruik een kleine ijsschep om bolletjes op de bakplaat met bakpapier te leggen (niet invetten). 3. Sla met een natte doek op de koekjes. 4. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180° C gedurende 10 minuten, afhankelijk van de grootte. 5. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Let op! De onderkant wordt snel bruin. 6. Laat de koekjes volledig afkoelen. :::inline_articles 1::: ## Banketbakkersroom maken Ingrediënten: • 250 gram volle melk • 1 vanillestokje • 1 zakje vanillesuiker • 30 gram custard • 30 gram kristalsuiker Bereiding: 1. Doe 210 gram suiker en het vanillestokje (opengesneden en het merg) in een pan en breng het aan de kook. 2. Maak een papje van de resterende melk en custard. 3. Giet de kokende melk langzaam bij het papje en meng het met de garde tot een glad geheel. 4. Giet alles terug in de pan en kook al roerend door tot het indikt. 5. Stort de banketbakkersroom in een platte schaal en dek af met folie op de room. 6. Laat het koud worden. ## Botercrème maken Ingrediënten: • 300 gram boter • 80 gram gezeefde poedersuiker Bereiding: 1. Klop de zachte boter met de poedersuiker heel luchtig en wit. Schraap de zijkanten regelmatig. 2. Voeg de banketbakkersroom in gedeeltes toe en klop de room goed door. 3. Meng dit geheel nog 15 minuten tot een mooie botercrème. ## Smaken aan de botercrème toevoegen Wil je twee smaken maken? Verdeel dan de botercrème en voeg naar keuze een van de volgende smaken toe: Advocaatbotercrème: • Meng 3 eetlepels advocaat goed door de botercrème. Sterke koffie-crème: • Meng 25 ml sterke koffie, 1 theelepel bruine suiker en 1 eetlepel oploskoffie. • Roer de suiker door de hete koffie en laat afkoelen. • Voeg het mengsel toe aan de botercrème. ## Bitterkoekjes vullen en decoreren Opbouw: 1. De koekjes moeten volledig koud zijn. 2. Schep de botercrème in een spuitzak met spuitmondje 10. 3. Spuit mooie bolletjes botercrème op de koekjes. 4. Zet de koekjes in de vriezer, zodat de botercrème stevig wordt. 5. Verwarm het advocaatglazuur. 6. Doop de koekjes in het glazuur tot de botercrèmebolletjes bedekt zijn. 7. Decoreer de koekjes naar wens. 8. Laat de koekjes opstijven voordat je ze serveert.