Ingrediënten VOOR VIER PERSONEN: 3,5 blaadje gelatine 500 g slagroom 60 g suiker ½ vanillestokje 6 aardbeien handje blauwe bessen 12 frambozen 8 bramen takje munt of wat basilicum Bereiding Week de gelatineblaadjes in koud water. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg en het stokje samen met de slagroom en suiker in een steelpan en breng aan de kook. Blijf met een garde over de bodem roeren. Haal als de slagroom kookt de pan van het vuur en los de geweekte gelatine erin op. Giet het roommengsel in vier glazen bakjes en laat het minimaal drie uur opstijven in de koelkast. Snijd de aardbeien klein en snijd eventueel de bramen en frambozen door de helft. Voor wat extra smaak kun je een beetje verse munt of verse basilicum fijnsnijden. Haal de bakjes uit de koelkast en verdeel het fruit met de munt of basilicum over de panna cotta. :::photo_gallery 1::: In glaasjes Panna cotta is een heerlijk, zijdezacht Italiaans dessert. Letterlijk betekent het: gekookte room. Met dit basisrecept kun je naar hartelust variëren. Je kunt panna cotta ook maken met witte chocolade, kokosmelk of yoghurt. Ook de toppings kun je goed afwisselen. Gebruik bijvoorbeeld karamel of chocoladesaus, bosvruchtencompote of ananas. De kunst bij het maken van een goede panna cotta is het toevoegen van net genoeg gelatine. Als je verzekerd wilt zijn van succes, giet het warme mengsel dan in glaasjes. Je kunt ervoor kiezen om de warme room in vormpjes te doen, maar het dessert daar later uit krijgen, dat is toch een lastig werkje. Beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen