Foodtrucks: een feest op wielen

Foodtrucks: een feest op wielen

171 (1)

Ze serveren een geurige kop koffie, een tongstrelend gebakje of een vers broodje hamburger. Wat is een markt nog zonder foodtruck? Terdege sprak met drie eigenaars over de charme van hun restaurantje op wielen.

Wie: Frank van Steeg uit Nunspeet

Foodtruck sinds: „2019. Toen heb ik al mijn geld in wielen gestopt.”

Waarom: „Vanaf mijn jeugd heb ik een passie voor koken. Bij verschillende restaurants op de Veluwe deed ik ervaring op. Zo was ik werkzaam bij Boshuis Drie in Speuld, De Zwarte Boer in Leuvenum en ‘t Edelhert in Elspeet. In 2012 zou ik voor stichting Echos Home gaan werken in Kandahar. Helaas brak ik net daarvoor met zaalvoetbal mijn knie. Dat geintje leverde me vijf operaties op. Dan begin ik maar voor mezelf, heb ik in die tijd bedacht. En van dat idee ben ik niet meer afgeweken. In 2019 schafte ik een Opel Blitz aan. Tot en met het laatste boutje is die uit elkaar geweest. Dag en nacht lag ik te sleutelen. Een bartrailer volgde. In april 2022 kochten we de Ford F250, daar hebben we achterop grote smokers laten bouwen.”

Serveert: „De meeste leveranciers serveren maar één product. Dus bijvoorbeeld hotdogs of hamburgers. Wij hebben het concept omgedraaid en willen bij onze gasten juist maken wat zij willen eten. Bij elke opdracht spits ik mijn aanbod toe op de vraag van de opdrachtgever. Ik heb bijvoorbeeld op een dealerdag bij een uienboer gestaan. Dan draaien alle gerechten om dit bolgewas. Als voorgerecht serveer ik dan uiensoep. En reken maar dat ik voor de rest van het menu ook iets lekkers en toepasselijks bedenk.

Ons concept past niet in de gewone vrijdagmiddagborrel. Wij richten ons vooral op de zakelijke markt en exclusieve tuinfeesten. Wij richten ons vooral op de zakelijke markt en af en toe een bruiloft. Bij bedrijven krijg je een budget en weet je wat de kaders zijn waarbinnen je kunt werken. Dat vind ik prettig.

Betrouwbaarheid vind ik belangrijk. Als ik jou heb beloofd dat ik erbij ben op je feestje, dan zal ik er ook zijn. Al moet ik een kraan bellen die onze foodtruck dan naar jou toetakelt.

Ik ben altijd in voor gekkigheid. Wil de klant iets duurzaams? Dan krijgt hij sprinkhanen. Als hij durft natuurlijk. Het draait bij mij niet alleen om goed eten of om de foodtruck, maar vooral ook om de beleving. Het totaalplaatje moet kloppen.”

Lees het hele artikel over foodtrucks in Terdege (nr. 26, 10 september 2024). Een los nummer is te koop in onze shop.

beeld: Frank van Steeg

Smaakt Terdege naar meer?

En wil je de andere artikelen ook graag lezen?

Terdege-portfolio-nummer-12

Auteur

Gisette van Dalen-Heemskerk en Jacomijn Ariakhah

Volg ons lifestyle platform op instagram.