Lekker fris Havermout kennen we allemaal. Sommige mensen denken met een lichte rilling terug aan aangebrande havermoutpap, al dan niet met een melkvel erop. Snel vergeten! Goed klaargemaakte havermout is een verrukkelijk en gezond ontbijt. Wij eten het bij voorkeur met rozijnen en een vleugje kaneel. Ook in de zomer is havermout een goed idee. Dan niet als warme pap, maar als heerlijk frisse ”overnight oats”. Je kunt het op allerlei manieren klaarmaken. Zo kun je kiezen voor instant havermout of havervlokken, die na een nachtje weken nog wat ”bite” houden (sorry, ook al Engels). Je kunt er fruit of noten naar keuze in doen en melk of een plantaardig alternatief gebruiken. Ik koos voor kokosdrank; de combinatie kokos en mango is heerlijk fris. Een gezond, smakelijk en fris ontbijt. Ingrediënten Ingrediënten per portie: 40 g havervlokken 100 g mango 50 g hazelnoten 70 ml kokosdrank Bereiding Doe de havervlokken in een schaaltje en overgiet ze met de kokosdrank. Zet het schaaltje een nacht in de koelkast. Schep de volgende morgen de ”overnight oats” in een gezellig glas en maak afwisselend laagjes met de havermout, de mango en de hazelnoten Wil je liever een ”ontbijt-to-go”? Doe dan ’s avonds alle ingrediënten tegelijk in een goed afsluitbare pot of beker en zet die in de koelkast. De volgende morgen kun je je ontbijt zo uit de koelkast te pakken. Beeld: Unsplash